Scrumbie prajita cu sos de usturoi

de Dya Daniela Andrei in Peste, 26 Mar 2014 | 14298 vizualizari

 

Nu a fost in plan pentru a fi postat, astfel ca am doar o singura poza si nici asta grozava :)

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati mari de scrumbie
  • sare dupa gust
  • ulei pentru prajit

Pentru sosul de usturoi:

  • o capatana de usturoi
  • o lingurita cu ulei de masline
  • 2 linguri cu smantana
  • cateva fire de marar verde
  • o lingurita cu suc proaspat de lamaie
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie prajita cu sos de usturoi:

Pestele, curatat, spalat bine si trecut, in prealabil, prin faina de grau, se prajeste in putin ulei, la foc potrivit. Intre timp, pregatim sosul de usturoi. Cateii de usturoi se zdrobesc marunt impreuna cu sarea, se paseaza bine cu uleiul de masline si se adauga sucul de lamaie. Amestecam bine si adaugam apoi smantana si mararul tocat marunt. Omogenizam sosul si il pastram la rece pana la servire. Pestele se serveste cald cu sosul de usturoi si optional, cu felii de lamaie. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie prajita cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Macrou la tigaie